Consult

Een consult wordt bijna altijd op afstand gedaan. Dat betekent dat ik als paardenluisteraar niet op locatie hoef te komen. Afstand is daardoor geen probleem en reiskosten vervallen. Zelfs als jij en je paard in het buitenland wonen, kan je een consult boeken. Fijn hè!

Ik communiceer intuïtief met paarden. Via gevoel, beelden en woorden, vertaal ik de boodschap van je paard.
Je kunt het vergelijken met een radio. In de ether zijn verschillende radiozenders en die kunnen we zonder radio niet horen. Wanneer je de radio afstemt op de juiste frequentie, dan komt er ineens muziek uit!
Zo is het ook met het communiceren met paarden. Daarbij stel ik af op de juiste ‘frequentie’ en zorg ik voor een verstaanbare boodschap van het geluid van je paard.

Als je een consult aanvraagt, stuur je een recente foto met daar op alleen je paard afgebeeld. Daarnaast ontvang ik natuurlijk graag je prangende vragen.
Onderwerpen waar mensen mee komen:

  • begeleiding bij een grote verandering (zoals rouwverwerking weidemaatje, verhuizing, verkoop etc.)
  • vragen over het verleden van een paard
  • onverklaarbaar gedrag;
  • training;
  • voeding;
  • lichamelijke klachten waar dierenarts nog geen verklaring voor heeft;
  • of een merrie klaar is voor een veulen;

Als een consult is geboekt, zoek ik op een rustig moment contact met het paard. De informatie die ik door krijg, noteer ik en ontvang je via whatsapp of email. Tijdens het consult geef ik indien nodig Reiki; wat helpt om emotionele blokkades te doorbreken of lichamelijke klachten te verminderen.

Bij het communiceren met paarden is wederzijds respect en vertrouwen belangrijk. Soms komt het wel eens voor dat een paard niet gelijk diep in gesprek wilt gaan. Dat mag. In dat geval maak ik op een later moment nogmaals contact met je paard.

Na het verslag via whatsapp of mail volgt een korte (max. 10 min) telefonische nabespreking. Dit plannen we een paar dagen na het gesprek in. Op die manier heb je tijd om de informatie te laten bezinken en kun je de eventuele veranderingen bij je paard opmerken.

Communiceren met paarden is eigenlijk heel down to earth. Alles in deze wereld bestaat uit energie, ook communicatie. Als dierentolk vertaal je simpelweg die energie van het paard naar ‘mensentaal’. Ik luister naar wat het paard te vertellen heeft. Vandaar Paardenluisteraar en geen fluisteraar.
Dat paarden onze taal niet letterlijk spreken, wil niet zeggen dat ze niks te vertellen hebben. Ik kan je verklappen dat veel paarden een eigen mening hebben en staan te springen om hun boodschap over te brengen!

Een dierentolk is geen helderziende. Een paard ook niet. Paarden leven in het hier en nu. Datgene wat nu van belang is, komt tijdens een gesprek naar voren. Als er in de praktijk iets nieuws voor doet, is het aan te raden om weer een consult in te plannen.
Mijn ervaring is dat paarden met een naar verleden vaak meerdere gesprekken nodig hebben. Laagje voor laagje komen we dan tot de kern en helpen we het paard om het verleden los te laten.

Het effect van een consult is het grootst als jij als mens ook bereid bent om mee te veranderen. Het vraagt lef en aanpassingsvermogen om iets met de boodschap van je paard te doen. Ik kan een boodschap wel vertalen, maar als de eigenaar er vervolgens niks mee doet, is vooruitgang minimaal. Daarom is het werken in een driehoeksverhouding zo belangrijk (paard, jij, en ik als dierentolk).
Tijdens het telefonische nabespreken staan we hier bij stil, zodat je optimaal met de boodschap van je paard verder kunt.

Ben jij bereid om in de spiegel van je paard te kijken? Boek dan snel je consult met de Paardenluisteraar.